Nieuws

Samen verder met Sunwise Bonaire en Ron Opdam

In de aankomende periode zal deze site de nodige veranderingen ondergaan en verder gaan als Sunwise Nieuwbouwbonaire.nl.

Ron Opdam, een ervaren NVM-nieuwbouwmakelaar die begin 2013 is neergestreken op Bonaire, gaat er zijn schouders samen met de Nederlandse NVM-nieuwbouwmakelaar onder zetten en deze site uitbouwen tot hét portaal voor informatie en aankoop van onze nieuwbouwprojecten in deze tropische Nederlandse gemeente!

Vastgoedbelasting Water Villas circa $ 1,000 omlaag

Tijdens het periodieke overleg tussen Bonaire en het Nederlandse kabinet zijn belangrijke toezeggingen gedaan over het verlagen van de vastgoedbelasting. Zo komt er een belastingvrije voet van $ 70.000,- en gaat het tarief van 0,8 naar 0,7%.

Lees verder...

Wegzakken dollar maakt Water Villas nog interessanter

In de afgelopen weken is de dollar circa 5% minder waard geworden ten opzichte van de euro. Dit maakt investeren in een van de watervilla's nu nog interessanter voor Nederlanders!

Lees verder...

Bonaire investeert in toerisme

Elke twee jaar organiseert het Bonaire Toeristenbureau in samenwerking met Stinapa (natuurorganisatie) en Bonhata (toeristisch bedrijfsleven) de Smaak van Bonaire.

Lees verder...

Toerisme Bonaire groeit in 2013

Het gaat goed met het toerisme naar Bonaire. In de eerste 6 maanden van 2013 steeg het toerisme met 6%.  Vanuit Nederland arriveerden ruim 15.000 mensen met Arke Fly of de KLM. Deze groei zorgt er voor dat de KLM Bonaire ook op maandag gaat aanvliegen en dat Arke zelfs een derde rechtreekse vlucht op Bonaire gaat starten vanaf november. Op zaterdag, dinsdag of donderdag vliegt u dus straks rechtstreeks in ruim 9 uur naar de mooiste gemeente van ons Koninkrijk. Als u doorklikt ziet u de gehele toeristische ontwikkeling van Bonaire weergegeven.

Lees verder...

Neem nu optie op Landzijde Watervilla

De plannen voor de Landzijde op project Watervillas worden steeds meer afgerond. In juli-augustus zet onze architect de puntjes op de i en hopen we de calculaties af te ronden. Ook verwachten we in de zomer de bouwvergunning te ontvangen. En dan kunnen we definitief met de verkoop starten. Deze wordt op Bonaire verzorgt door Harbourtown Real Estate. Zij kunnen u op kantoor al het één en ander toelichten en u kunt bij hun ook informatie krijgen over het nemen van een pre-sale optie. Maar ook op onze site kunt u alle documentatie die beschikbaar is downloaden.

Eerste koper gevonden voor Landzijde

De samenwerking tussen Harbourtown makelaardij op Bonaire en Nieuwbouwbonaire.nl heeft voor de officiele start al het eerste positieve resultaat opgeleverd. Voor kavel 16 van het project Landzijde is een eerste pionier koper in beeld. Een bouwstart van een eerste dubbel bouwblok lijkt daarmee aanstaande. Op de prijslijst van het Landzijde project staat alle informatie over de eerste fase en de daarop te bouwen veelkleurige woningtypes

Pionier koper gezocht

De ontwikkelingen rond project Watervillas Bonaire worden nu steeds meer zichtbaar op Bonaire. Dit topproject met woningen aan de waterkant bestaat nu uit 20 kleurige villa's op een eiland. Daarnaast wordt nu druk gewerkt aan de voorbereiding van een prachtig project van 16 vrijstaande villa's. De entreepoort en de toegangsweg vorderen nu snel.  Graag zouden we ook z.s.m. de eerste twee villa's willen realiseren. Eentje zal dan modelwoning worden en voor de tweede zoeken we een Pionier koper. Deze kan op het mooiste plekje tegen een leuke pioniers korting mee ontwikkelen aan zijn droomhuis. De indicatieve verkoopprijzen van de villa's liggen rond $ 475.000,- En voor de pionier gaat hier dus nog een korting vanaf. Interesse ? Stuur een e-mail naar info@nieuwbouwbonaire.nl of bel 050 - 5472222.

 

TV programma over Bonaire somber maar hoopvol

13 April was er er een programma dat u als Bonaire liefhebber zeker niet mag missen. En anders zeker via uitzending Gemist zou moeten terugkijken. Bij de vorige afleveringen staat ook al een programma over Nederlanders op Curacao.

Onder Elkaar is een serie documentaires die een beeld geven van het leven van Nederlanders die zich in binnen- en buitenland in begeven in een subcultuur.

De Bonaire uitzending was getiteld Zwartkijkers en dat bleek in de uitzending ook wel beetje te kloppen.De kunst zal toch worden om lokale bevolking ook mee te laten profiteren van de ontwikkelingskansen op Bonaire. Scholing en verandering in de werkethos zullen daarvoor essentieel zijn. Zal best wel generatie duren maar moet met een relatief kleine bevolking toch kunnen lukken. Mooie uitdaging om dit samen vorm te geven.

 

Bonaire nummer 5 topbestemmingen Caribisch gebied

Volgens het gerenomeerde instituut Tripadvisor mag Bonaire zich als top 5 vakantie eiland in de Caribbean kronen.

Bonaire staat  in de top 10 vakantiebestemmingen in het Caribisch gebied. Deze top 10 is samengesteld door Tripadvisor en Bonaire is nummer 5 geworden. De drie topattracties op het eiland die de lezers van Tripadvisor opnoemen zijn het Bonaire Marine Park, Klein Bonaire en de Donkey Sanctuary Bonaire.

De lijst is samengesteld door miljoenen reizigers. Een vijfde plaats in de catergorie “eilanden in het Caribisch gebied” is met recht een hele eer voor Bonaire.

 

Kabinet akkoord met plannen Bes eilanden

Afgelopen maand bezocht een delegatie van de BES eilanden voor periodiek overleg Den Haag. De wederzijdse positieve basishouding weerspiegelt zich in de reactie uit politiek Den Haag.

De ministeries hebben positief gereageerd op de door Bonaire, Sint Eustatius en Saba opgestelde ontwikkelplannen. Het kabinet heeft de ambitie om samen met de eilanden de fysieke en sociale achterstanden die er zijn weg te werken. De Nederlandse regering erkent dat er nog meer moet gebeuren. Het tempo waarin de verschillende achterstanden wordt weggewerkt is afhankelijk van de budgettaire mogelijkheden van het Rijk. De weggewerkte achterstanden dienen wel te worden onderhouden.

De door Bonaire, Sint Eustatius en Saba opgestelde plannen zullen in overleg nader worden uitgewerkt. Daarmee kan tevens tot een juiste prioritering gekomen worden. BZK, EZ en I&M bieden expertise aan om tot verder onderbouwde plannen te komen. Het ministerie van BZK stelt verder nog 0,5 mln euro beschikbaar. Voor de investeringen in natuur is een bijdrageregeling in ontwikkeling waar in totaal € 7,5 mln voor beschikbaar is gesteld. De resterende financiering van de aangepaste plannen wordt in het kader van de begrotingsvoorbereiding 2014 nader uitgewerkt. Het kabinet is – binnen de randvoorwaarde van budgettaire ruimte – bereid bij gedetailleerde plannen (bijvoorbeeld het integrale plan voor Rincon-Antriol-Nort I Saliña) de uitvoering tot stand te laten komen door middel van bijzondere uitkeringen of renteloze leningen, dan wel door planuitvoering door de desbetreffende ministeries.

Het kabinet vindt daarbij dat de huidige regels ten aanzien van renteloos lenen geen belemmeringen mogen zijn om kansrijke plannen tot uitvoering te brengen. Het kabinet zegt daarom toe nader uit te werken hoe investeringen die het openbaar lichaam zelf kan bekostigen en/of door verstrekken van renteloze leningen door het Rijk, kunnen worden gerealiseerd. Daar geldt dan wel de voorwaarde dat het College financieel toezicht constateert dat de aflossingen kunnen worden opgebracht door het openbaar lichaam. 
De delegaties zijn ook ingenomen met de bevestiging dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nadrukkelijk als ‘coördinerend bewindspersoon’ zal fungeren voor de ontwikkelplannen.

 

Cruisebootseizoen Bonaire bijna ten einde

Op 20 april a.s. zal de Emerald Princess als laatste cruiseboot van het seizoen, Bonaire aandoen. In totaal heeft Bonaire dan 74 cruiseboten te gast gehad met een totale capaciteit van ruim 145.000 passagiers. De toeristen van de boten vrolijken het straatbeeld helemaal op met hun fleurige kleding en mooie zonnehoeden. Ze vonden Zonnig Bonaire een heerlijk vakantie eiland!

Bron: Zonnig Bonaire

 

Politiek Bonaire ziet niks in referendum

 

Een referendum op Bonaire over de constitutionele status staat niet op de agenda van het eilandsbestuur. Nederland vindt dat de keus om een referendum te houden, een lokale verantwoordelijkheid is. Op het eiland is een handtekeningen actie gehouden om alsnog een referendum over wel of niet bij Nederland blijven af te dwingen.

Gedeputeerde Burney el Hage (UPB) heeft al verklaard dat het bestuur geen gehoor zal geven aan de roep om een referendum naar aanleiding van de handtekeningactie die momenteel op het eiland gehouden wordt. Ook gedeputeerde Silvana Serfilia ziet er nu niets in en vindt dat een referendum de aandacht weghaald van het uit te voeren ontwikkelplan voor onder andere de infrastructuur, de gezondheidszorg en milieu. We vindt ze dat -als het niet anders kan- de eilandsraad toch moet overwegen om het referendum te laten plaatsvinden. De bevolking moet wel bewust zijn van wat een referendum inhoudt en of de huidige overheid of een andere overheid kan voldoen aan de resultaten van een referendum, anders hoeft het niet gehouden te worden.

Het lijkt er dus niet van te komen. En dat lijkt maar goed ook want een eiland waar door het moederland jaarlijks 200 miljoen in wordt gepompt mag de handjes dichtknijpen. En voor de bevolking is er maar één uitdaging: grijp je kansen, pak de kans op topeducatie voor jezelf of je kinderen en zet je schouders eronder om samen Bonaire uit te bouwen tot het pareltje van Caribisch Nederland.

 

Nieuwe CT-Scan voor Ziekenhuis Bonaire

 

Eind maart is bij het ziekenhuis op Bonaire de apparatuur aangekomen waarmee een CT-scan gemaakt kan worden. CT (Computer Tomografie) is een speciale vorm van röntgenonderzoek waarmee doorsnedes van het lichaam gemaakt kunnen worden.
De röntgenafdeling van het ziekenhuis op het eiland kan naar verwachting de CT-scan in mei 2013 in gebruik nemen.

Het ziekenhuis op Bonaire wordt de komende jaren sterk gemoderniseerd. Er wordt ‘state of the art’ medische apparatuur aangeschaft en bovendien worden alle processen gedigitaliseerd. Altijd handig om te weten als je naar Zonnig Bonaire op vakantie gaat!

 

Bron: Zonnig Bonaire

Minister Kamp steunt oude liefde Bonaire

 

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft laten blijken dat hij zijn mooie jaren op Bonaire nog niet is vergeten en dit lijkt Bonaire geen windeiren te leggen. Hij heeft in een overleg met gedeputeerde Burney el Hage verklaard vierkant achter de ambitie van het Bestuurscollege van Bonaire te staan om de focus te richten op het aanjagen van de economie. 

Groei van economische activiteit biedt de snelste en duurzaamste oplossing voor tal van problemen waar het eiland nu tegen aanloopt. Meer bedrijvigheid leidt enerzijds tot meer werkgelegenheid en dus een verbetering van de koopkracht en anderzijds tot minder kosten en hogere inkomsten voor het eilandgebied waardoor er in de begroting meer ruimte ontstaat om achterstanden in het voorzieningenniveau weg te werken. 
Een benadering waarin minister Kamp zich geheel in kan vinden, zo bleek tijdens het overleg. De bewindsman zegde dan ook toe dat zijn ministerie een coördinerende rol op zich neemt ten aanzien van andere ministeries waarvan de activiteiten van invloed zijn op de economische ontwikkeling van Bonaire.

Bron:Bonaire Nu

 

Nederland betaalt 170 miljoen aan BES

Het Rijk besteedt jaarlijks 230 miljoen euro aan Caribisch Nederland en ontvangt via de belasting 60 miljoen terug. De gemiddelde rijksbijdrage per inwoner van Bonaire, Saba en Sint Eustatius bedraagt circa 10.000 euro. Dat is zo’n 5.500 euro lager dan de gemiddelde bijdrage per inwoner van Europees Nederland. Het grootste deel van de rijksbijdrage gaat naar onderwijs, gezondheidszorg, sociale zaken en de vrije uitkering, waarmee het Bestuurscollege de eilandelijke taken bekostigt. 

Lees verder...

Ontwikkelaar achter Nieuwbouwbonaire.nl op Bonaire

Half oktober was dhr Gerrit Tijhuis uit Rijssen, wiens projecten op Bonaire via deze site worden gepresenteerd, met open armen ontvangen door het eilandbestuur.

Lees verder...

Ruim € 200 miljoen voor BES eilanden

Nederland heeft voor 2013 in de begroting ruim € 200 miljoen opgenomen voor Bonaire, St Eustatius en Saba. Het  is daarmee de mooiste maar ook de duurste gemeente per hoofd van de bevolking van Nederland.

Lees verder...

Vastgoedbelasting naar beneden op Bonaire

De vastgoedbelasting gaat in Bonaire terug van 1% naar 0,8% en voor Hotels naar 0,4%. Wij zoeken uit in welke categorie de Watervillas gaan vallen. Maar in elk geval is kopen op Bonaire weer extra interessant geworden.

Lees verder...

van Tweel's Albert Heyn super voor Bonaire

Recent waren wij tijdens ons bezoek aan Bonaire positief verrast door de Albert Heyn "look a like".   In een vakblad vonden wij deze recensie:

Lees verder...

10 miljoen extra voor rioolproject

De nederlandse overheid heeft 10 miljoen beschikbaar gesteld voor het aansluiten van woningen op het nieuwe rioolstelsel. Ook goed nieuws voor onze projecten.

Lees verder...

Kleine opkomst op Bonaire

Verkiezingen op Bonaire moeten nog beetje wennen. De uitslagen zijn in lijn met Nederland

 

Lees verder...

Bonaire heeft financiën keurig op orde

Op Bonaire is de financiële toestand in tegenstelling tot buureiland Curaçao stabiel en goed op orde.

Lees verder...

Supersnel internet op Watervillas project

Sinds begin juli heeft een deel van de woningen super snel internet. Wij zien dit als een basis voorziening anno 2012

Lees verder...

Vastgoedbelasting wordt later verzonden

Op Bonaire worden binnenkort de waardebeschikkingen voor de vastgoedbelasting verzonden. Let op dat deze niet te hoog is.

 

Lees verder...

Minister Verhagen opent eerste elektrische laadpaal op Bonaire

De eerste elektrische laadpaal op Bonaire is sinds vorige week een feit.

Lees verder...

10 miljoen extra voor natuur ook voor eco-toerisme ?

Volgend jaar trekt Nederland 10 miljoen euro extra uit voor behoud, beheer en versterking van de natuur in Caribisch Nederland.

Lees verder...

Schoonmaakactie wijken Bonaire

Aanstaande zaterdag vindt een grote schoonmaakactie plaats in de wijk Tera Kora, getiteld Huntu pa um bario limpi.

Lees verder...

MiVaBo heeft eigen website

MiVaBo, de stichting die strijdt voor een moderner mindervalidenbeleid op Bonaire, heeft deze week een nieuwe website gelanceerd.

Lees verder...

De Hollandse sensatiepers verdraait de politieke achtergrond

Vandaag verschenen er in diverse Nederlandse kranten berichten dat "er rellen dreigen op Bonaire" en "dat er een volksopstand tegen de Nederlandse overheersing zoals in Curaçao in 1969 zou komen" … Mooi dat de Nederlandse media aandacht tonen, maar mag het ietsje minder sensatiebelust en wat realistischer s.v.p.?

Lees verder...

Aniek Schouten nieuwe notaris Bonaire

Mr. Aniek Schouten is per Koninklijk Besluit benoemd tot notaris op Bonaire. Zij volgt hiermee notaris Maarten Maartense op die in maart 2011 overleed.
De officiële beëdiging vindt woensdag 12 juni plaats en vanaf die dag zal het notariskantoor dan ook een nieuwe naam voeren

Bijna 5 miljoen extra voor Bonaire

11 juni 2012

Minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de vrije uitkering voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius voor 2012 wordt met 8,2 miljoen dollar verhoogd tot 42,9 miljoen dollar.

Lees verder...

Het gaat goed met Bonaire

Demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid , Henk Kamp, bracht de afgelopen dagen een werkbezoek aan Caribisch Nederland.

Lees verder...

Project om koraal Bonaire te herstellen

Ken Nedimyer is bezig om het koraal in de zee van Bonaire te herstellen.

Lees verder...

Project microfinanciering Bonaire van start gegaan

Deze week is het project microfinanciering van de Kamer van Koophandel Bonaire van start gegaan.

Lees verder...

Gezamenlijk besmettelijke ziekten Caribisch Nederland bestrijden

Nederland wil dat een gezamenlijke organisatie wordt opgericht die zich gaat bezighouden met de bestrijding van besmettelijke ziekten in Caribisch Nederland en wil hiervoor geld ter beschikking stellen.

Lees verder...

Politie neemt maatregelen in gevecht tegen criminaliteit

Het politiekorps van Caribisch Nederland wordt versterkt. Hierdoor kan voortaan snel worden opgetreden als een inbraak is gepleegd of als er een overval heeft plaatsgevonden.

Lees verder...

Betaalbare energieprijs voor inwoners BES

Tijdens het wetgevingsoverleg met de Tweede Kamer heeft Minister Verhagen van Economische Zaken en Innovatie toegezegd dat de inwoners van Caribisch Nederland verzekerd moeten zijn van een betaalbare energieprijs.

Lees verder...

Dit jaar nog krijgt Kralendijk riolering

De rioolwaterzuiveringsinstallatie op Bonaire was bijna klaar, maar kon toch niet in gebruik worden genomen. Reden hiervoor was dat er op Bonaire geen riolering ligt en het rioolwater dus ook niet naar een zuiveringsinstallatie kan afgevoerd worden.

Lees verder...

Vastgoedbelasting op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers heeft afgelopen maandag in de vergadering van de vaste Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties laten weten dat bedrijven en tweedehuisbezitters op Bonaire, Sint Eustatius en Saba onroerend goed belasting gaan betalen.  De maatregel treft vooral bedrijven en buitenlanders met een vakantiehuis op het eiland.

Lees verder...

Parlementariërs stellen vragen over hoogte vliegtarieven

Bijna alle fracties in de Eerste en Tweede Kamer willen weten waarom de vliegtarieven tussen de landen binnen het koninkrijk zo hoog zjin.

Lees verder...

VWS financiert project ter bestrijding dengue Bonaire

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)  heeft de Tweede Kamer een schriftelijke reactie gegeven op de noodoproep in verband met de dengue-epidemie op Bonaire.

 

Lees verder...

Medische samenwerking Bonaire - Colombia

Een brede delegatie van vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg, gedeputeerden en ambtenaren heeft vorige week een bezoek gebracht aan Medellin, Colombia. Het bezoek vond plaats op uitnodiging van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees verder...

In 2012 riolering op Bonaire

Opengebroken wegen, kilometers aan buizen en auto’s in slakkengang langs zwoegende mannen. Bonaire bijt zich vast in een rioleringsproject dat zwart water, oftewel vervuild water zoals toiletwater, zó behandelt en afvoert dat het rifkoraal en de bevolking er baat bij hebben.

Lees verder...

Verhoging erfpacht levert 2 miljoen op

De verhoging van de erfpachtcanon levert Bonaire circa 2 miljoen dollar op in 2011.

Lees verder...

Albert Heijn Bonaire onder andere naam

Gerard van den Tweel, eigenaar van vier Albert Heijn-supermarkten rond Nijkerk en één op Curaçao, heeft ruzie met moederbedrijf Albert Heijn. Albert Heijn heeft Van den Tweel verboden om zijn nieuwe supermarkt op Bonaire de naam Albert Heijn te geven.

Lees verder...

Project ter bevordering ondernemerschap op Bonaire

De Kamer van Koophandel, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en enkele lokale banken op Bonaire willen het ondernemerschap op Bonaire bevorderen, onder meer door microkredieten ter beschikking te stellen.

Lees verder...

Regering van Bonaire is gevallen

De regering van Bonaire is vanochtend (lokale tijd) gevallen. Dat heeft Benito Dirksz van coalitiepartij MBL gezegd.

Lees verder...

Leerlingen openen nieuwe school

De Scholengemeenschap Bonaire heeft er een nieuw gebouw bij. Leerlingen en leraren van de HAVO/VWO-bovenbouw hebben vanmorgen hun nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen.

Lees verder...

Atsma opent landingsbaan en start glasinzameling op Bonaire

Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) opent vandaag op Bonaire de gerenoveerde landingsbaan van Flamingo Airport.

Lees verder...

Curaçao populairst, Bonaire een stijger

Curaçao blijft bij Nederlanders verreweg het populairste eiland in het 'Nederlandse' deel van het Caribische gebied. Maar procentueel gezien is Bonaire een sterke stijger, blijkt uit cijfers van beoordelingssite Zoover. Aruba blijft achter, St. Maarten doet het ook goed.

Lees verder...

EZ helpt bij verbeteren ondernemersklimaat Bonaire

Het ministerie van Economische Zaken neemt enkele maatregelen om het ondernemersklimaat op Bonaire te bevorderen. Allereerst in de Kamer van koophandel op Bonaire vernieuwd. Ook is begonnen met het hestructureren van de KvK en heeft het opzetten van een deugdelijk handelsregister prioriteit.

Artikel: Kopersmarkt op Antillen

Artikel in de Elsevier op 30 april 2011:

SKMBT_C25311050909190.pdf

Baangarantie en vrijstelling studieschuld bij remigratie Bonaire

Afgelopen weekend vonden in Rotterdam de Passaat Recruitment Days plaats, een carrièrebeurs voor studenten en pas afgestudeerden die op de Antillen en Aruba willen gaan werken. 

Lees verder...

Invoering dollar op Bonaire gemonitord

Op Bonaire is de consumentenbond en de huurcommissie nieuw leven ingeblazen. Dit omdat deze twee organisaties de invoering van de Amerikaanse dollar te controleren en de prijzen van de lokale markt te monitoren. 

Lees verder...

Openbaar vervoer op Bonaire wordt verbeterd

Het openbaar vervoer op Bonaire wordt verbeterd en de service gaat omhoog. Er komt een dagelijkse service met vastgestelde routes en tijden. Het geld voor de verbetering is afkomstig vanuit Nederland.

Lees verder...

Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire opgesteld

Het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire (ROB) is klaar, maar moet nog door de Eilandsraad worden goedgekeurd. Ook komen er nog twee informatieavonden voor de bevolking en volgen er nog publieke hoorzittingen.

Lees verder...

Meer werk voor de Nederlandsche Bank na 10-10-10

De staatkundige hervorming zorgt ervoor dat de Nederlandsche Bank meer werk krijgt.

Lees verder...

Geen luchthavenbelasting meer op vliegveld Bonaire

Per 1 oktober 2010 zal de aparte afrekening van de luchthavenbelasting die je moet betalen als je vanaf Flamingo Airport Bonaire vertrekt, verdwijnen. Deze verrekening van deze airport departure tax wordt nu opgenomen in de prijs van het vliegticket.

Lees verder...

De Jager wil geen winstbelasting op BES

De SP wil dat de winstbelasting op de BES-eilanden, Curaçao en Sint Maarten gelijk wordt getrokken. Zo moet concurrentie op grond van belastingtarieven binnen het Koninkrijk worden voorkomen. Maar het plan maakt weinig kans, bleek tijdens overleg in de Tweede Kamer.

Lees verder...

Rijksdienst Caribisch Nederland eigen site

De Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) heeft sinds enige tijd een eigen website.

Lees verder...

Antillen opgeheven. Bonaire bijzondere gemeente van Nederland

De kranten staan er bol van . De Nederlandse Antillen bestaan niet meer. Het is geschiedenis.Op de site van de NOS is heel veel informatie over deze staatkundige herstructurering te vinden. Zo vind je er informatie over de geschiedenis van de Antillen en hier vind je een doorlopend verslag van de ceremonies en festiviteiten op de eilanden en in Nederland.

Lees verder...

BES-eilanden krijgen 40 miljoen gulden voor onderwijs

Bonaire, Saba en Sint Eustatius krijgen 40 miljoen gulden voor huisvesting van de scholen. Dat heeft demissionair minister Rouvout van Onderwijs aan de Eilandsbesturen laten weten. Binnen vijf jaar dienen de scholen op de eilanden goed gehuisvest te zijn. Om dit te bereiken zijn naast geld, huisvestingsplannen gemaakt.

Bron: Antilliaans Dagblad, Veertig miljoen voor onderwijs, 12 oktober 2010

Lees verder...

Vergadering over referendum Bonaire

Vanmiddag vergadert de Eilandsraad Bonaire over een referendum op Bonaire dat voor 17 december gepland staat. In die vergadering wordt besloten over goedkeuring van de ontwerp Eilandsverordening Referendum Bonaire.

Lees verder...

Boodschappen op Bonaire goedkoopst meldt CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), heeft een onderzoek over de consumentenprijzen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba gepubliceerd. Daaruit blijkt dat  boodschappen doen op Bonaire voordeliger is vergeleken met de buureilanden in Caribisch Nederland.

Lees verder...

Artikel Telegraaf 26 oktober 2010

NieuwbouwBonaire staat vandaag in de nieuwbouwbijlage van De Telegraaf met een artikel over senioren in Bonaire.
Dit artikel werd tevens in de Spits geplaatst. 

Lees verder...

Eerste Kamer akkoord met nieuw fiscaal stelsel BES-eilanden

Gisteren is de Eerste Kamer akkoord gegaan met een nieuw fiscaal stelsel voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba met ingang van 2011. Ook stelde de Senaat de Belastingwet voor deze eilanden vast en werd er ingestemd met de Douane- en Accijnswet BES.

Bron: Eerste Kamer der Staten Generaal, BES-eilanden krijgen nieuw fiscaal stelsel, 15 december 2010

Lees verder...

Verkenningsreis

De verkenningsreis naar Bonaire die wij in maart 2011 gaan organiseren begint steeds meer vorm te krijgen. We hebben al een concept van het programma waarin in grote lijnen staat wat u kunt verwachten tijdens deze interessante en informatieve reis. 
Meer informatie over de verkenningsreis

Lees verder...

Bonaire volgens Scuba Diving, de beste duiksbestemming

Scuba Diving Magazine heeft Bonaire voor de negende keer gekozen als nummer één voor Overall Diving. Bonaire werd door dit duiktijdschrift ook in diverse andere categorieën tot nummer één gekozen, waaronder  Shore Diving en Health of Marine Environment.

Kamer van Koophandel Bonaire rekent nieuwe tarieven

Kamer van Koophandel op Bonaire introduceert nieuwe tarieven. Zo is de jaarlijkse bijdrage voor inschrijving afhankelijk van het eigen vermogen van het bedrijf en kan variëren van 60 tot 600 dollar.

Lees verder...

ArkeFly vanaf april 2011 tweemaal per week naar Bonaire

ArkeFly vliegt vanaf 1 april 2011 dagelijks naar Curaçao. De laatste ontbrekende dag, dinsdag, wordt dan aan het vluchtschema toegevoegd.

Lees verder...

Belastingdienst Caribisch Nederland

Bewoners en ondernemers op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben vanaf 1 januari 2011 een nieuw belastingstelsel.

 Op de site van de Belastingdienst Caribisch Nederland vind je antwoorden op heel veel vragen over dit nieuwe fiscale stelsel en wat de veranderingen zijn ten opzichte het oude belastingstelsel.

Kijk hier voor meer informatie

Belasting-_2_.pdf

Lees verder...

Eilandsraad openbaar lichaam Bonaire neemt zitting

Gisteren heeft de nieuwe Eilandsraad zitting genomen. Het is de eerste Eilandsraad van het openbaar lichaam Bonaire. Bij de verkiezingen voor die raad golden er daarom al andere regels, maar ook bij de beëdiging van de nieuwe raadsleden. Zo nam de Eilandsraad al na een week zitting en voorheen duurde dat wel maanden.

Bron: Antilliaans Dagblad, Eerste Eilandsraad neemt zitting, 11 maart 2011

Lees verder...

Informatie vastgoedreizen zomer 2011

Naar aanleiding van de artikelen in De Telegraaf en De Spits  hebben wij veel aanvragen gekregen voor informatie inzake de vastgoedreis en onze projecten op Bonaire en Curaçao.

Lees verder...

Vorming Bestuurscollege Bonaire stap dichterbij

De vorming van een nieuw Bestuurscollege voor Bonaire is dichtbij. Er is inmiddels overeenstemming over de inhoud binnen het Hoofdlijnenakkoord. Nu dient er vakgedeputeerde te worden voorgedragen die inhoudelijk kundig is.

Lees verder...

Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Bonaire Forecast
Vluchtaanbod Bonaire

Webcam Bonaire

Webradio BonaireDe tijd in Bonaire
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur