Samen een huis kopen

Gezamenlijk eigendom

Meestal maak je slechts gedurende een deel van het jaar gebruik van je tweede huis in de tropen. Een mogelijkheid is dan om het eigendom te delen met familie, vrienden of bekenden.

Gezamenlijk bezit, gezamenlijk plezier! De bedenkers achter Nieuwbouw in de Tropen weten dat uit eigen ervaring. Zij gingen u voor en hebben zelf ontdekt hoe leuk het is. Gezellige etentjes om ervaringen uit de wisselen. En bekenden die dankzij het tweede huis echte vrienden worden.

Hoe werkt gezamenlijk eigendom?

Het eigendom wordt ter plaatse geregistreerd. Daarnaast wordt er in Nederland een onderlinge overeenkomst met huishoudelijk reglement opgemaakt bij de notaris. Vervolgens moet er natuurlijk een verdeling worden gemaakt: wie mag wanneer van het huis gebruik maken? Hierover kun je bijvoorbeeld jaarlijks nieuwe afspraken maken. Elk jaar mag dan bijvoorbeeld iemand anders als eerste zijn voorkeur voor bepaalde weken uitspreken. Zo wordt bij toerbuurt een jaarkalender ingevuld.

Een van de eigenaren vervult de rol van penningmeester en administreert de inkomsten en de uitgaven voor onderhoud en beheer. Zelf hebben we inmiddels 15 jaar ervaring met dit systeem. We leggen het u dan ook graag verder uit!

Onvoldoende mede-eigenaren?

Spreekt het idee u aan, maar slaagt u er niet in om voldoende deelnemers te vinden? Neem dan contact op met Nieuwbouw in de Tropen. Wij proberen u dan in contact te brengen met andere geïnteresseerden in een tropisch droomhuis.


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Bonaire Forecast
Vluchtaanbod Bonaire

Webcam Bonaire

Webradio BonaireDe tijd in Bonaire
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur