Gezondheidszorg

Geen inkomensafhankelijke zorg, maar gratis zorg beschikbaar

Nu in Nederland de discussie over de onbetaalbare zorg en het inkomensafhankelijk maken van de premie voor een ware schokgolf zorgt is het verstandig de situatie in Bonaire hier eens naast te leggen.

Als u zich in Bonaire als inwoner laat registreren (emigreren dus en een Sedula aanvragen) krijgt u een kosteloos zorgpakket aangeboden door de overheid. Dus geen hoge zorgpremies laat staan inkomensafhankelijk !

En wat krijgt u dan voor zorg aangeboden. Zoals hierna aangegeven is er in Bonaire zelf een door Nederlandse investering van ca $ 40 miljoen gemoderniseerd ziekenhuis beschikbaar met o.a. veel uit Nederland ingevlogen specialisten. Mocht het nodig zijn dan is er op Bonaire een vliegtuig beschikbaar dat u naar een top ziekenhuis in Colombia kan brengen waar veel internationale patienten worden geholpen.

Ook op gebied van de tandheelkundige heeft Bonaire zelf sinds eind 2012 een hyper moderne  kliniek gekregen

Kortom in de keuze voor emigreren naar Bonaire lijkt de afweging of de gezondheidszorg goed genoeg en betaalbaar is snel gemaakt.

Renovatie en verbetering

Inentingen zijn niet noodzakelijk voor een bezoek aan Bonaire.

Bonaire heeft een medisch centrum met onder meer Nederlandse artsen en een ziekenhuis: Hospitaal San Francisco. Het ziekenhuis op Bonaire werkt samen met Nederlandse ziekenhuizen en u kunt er dan ook een goede behandeling verwachten. Het ziekenhuis beschikt over gekwalificeerd personeel en er zijn verschillende specialismen en een spoedeisende hulp. Op het eiland is bovendien ook altijd een apotheek die nacht- of zondagsdienst draait, zodat u te allen tijde geholpen kunt worden.

Bonaire, St. Eustatius en Saba (de toekomstige BES-eilanden) krijgen vanaf 2010 van minister Klink van Volksgezondheid 30 miljoen euro voor verbetering van de gezondheidszorg. Het geld is bestemd voor de renovatie en nieuwbouw van ziekenhuizen en de aanschaf van nieuwe apparatuur en ambulances. Ook krijgen de eilandbewoners een collectieve ziektekostenverzekering, met een dekking die ongeveer gelijk is aan het Nederlandse basispakket. 

Voor meer informatie over de gezondheidszorg kunt u ook de site van de grootste zorginstelling van Bonaire bekijken. 

Recente ontwikkelingen

In de laatste jaren zijn er veel positief ontwikkelingen te melden. Er worden uit Nederland specialisten ingevlogen en alle voorzieningen worden gemoderniseerd naar Nederlandse standaard. Ook is er voor bijzondere hulp een vliegtuig beschikbaar dat u binnen 2 uur naar gespecialiseerde ziekenhuizen in de omgeving brengt. Kortom ook  "ziek zijn" is in Bonaire voor vakantiegangers en huizenbezitters  steeds beter geregeld . Voor een uitgebreide omschrijving van alle voorzieningen verwijzen wij u naar de gezondheidszorg pagina van www.beautifulbonaire.com


Neem contact op!

Bel: (050) 547 22 22 Aanmelden nieuwsbrief Zoek een locatie Stuur een email
Translate this site in:
Click for Bonaire Forecast
Vluchtaanbod Bonaire

Webcam Bonaire

Webradio BonaireDe tijd in Bonaire
AM: 0-12 uur PM: 12-24 uur